EMAC

EINDHOVENSE MOTOR en AUTOMOBIEL CLUB

Welkom op de website van de Eindhovense Motor en Automobiel Club

Wat is de Vierlandenrit?

De Vierlandenrit is 63 jaar het paradepaardje van de Eindhovense Motor- en Automobiel Club geweest Door stijgende kosten en organisatorische handicaps is in 2022 de laatste Vierlandenrit gereden

Desondanks geven wij u met genoegen een uitleg, met alle bijzonderheden over onze "VIERLANDENRIT".
Deze rit, die vanaf 1958 met succes werd georganiseerd door de Eindhovense Motor- en Automobiel Club, werd elk jaar verreden, met medewerking van de "Heimat und Verkehrsverein" te Schweich/Mosel op zaterdag en zondag in het weekend na pinksteren.

De "VIERLANDENRIT" beoogt een toerevenement te zijn, waaraan iedereen, dus ook de minder geroutineerde rittenrijder, kan deelnemen. Een rit, die met de routebeschrijving zéér duidelijk te volgen is door de uitgezocht minst drukke en meest mooie streken van Ardennen, Moezel en Eifel; met als doel deelnemers kennis te laten maken met deze mooie omgevingen en ze daarbij enkele onvergetelijke dagen te bezorgen.

De "VIERLANDENRIT" is géén rally en/of snelheidsrit. De gemiddelde snelheid is daarom gesteld op een gemiddelde van 42 kilometer per uur. Met deze snelheid is getracht u zoveel mogelijk van de omgeving te laten genieten. Het is een rit voor elke auto- en motorrijder, die eens wat meer wil dan een beetje rondrijden, zonder dat hij hiervoor te hoge snelheden hoeft te maken, of grote bedragen moet spenderen. Een aan de hand van een duidelijke routebeschrijving te rijden traject door Nederland, Duitsland, België en Luxemburg met onderweg vaste rustpauzes en een uitgelezen overnachtingsplaats voor alle deelnemers.

Naast de Vierlandenrit voor auto’s en motoren op routebeschrijving werd er, in hetzelfde weekend, nog een speciale Vierlandentoertocht voor motoren. Deze tocht is alleen op GPS en volgt grotendeels een andere route als de Vierlandenrit, maar doet wel dezelfde rustlocaties aan. Motoren kunnen zo rustig toeren zonder deelnemende auto’s om zich heen.

De overnachtingsplaats SCHWEICH is een vriendelijke en rustige plaats met 7000 gastvrije inwoners. Het is een van de grootste wijnsteden aan de Moezel, aan de uitgang van het "Trierer Tal". Een rustige plaats waar in de prima verzorgde hotels en particuliere pensions of op het aan de oever van de Moezel gelegen kampeerterrein een goede nachtrust een winstpunt voor de tweede dag zal blijken.

Een afstand van 8 kilometer tot het centrum van de wereldstad Trier houdt voor liefhebbers, de mogelijkheid open een bezoek aan deze stad te brengen.

Aan het uitzetten en verzorgen van de "Vierlandenrit" werd met de ervaring van voorgaande jaren, alle mogelijke zorg besteed. Het reglement geeft u een beknopte doch duidelijke uitleg over de diverse punten.

Na inschrijving werd u enkele dagen voor de rit uw starttijd toegezonden. Aan de start ontving men een duidelijke routebeschrijving. De eerste dag bestaat uit 4 etappes van gezamenlijk ongeveer 360 km. De tweede dag bestaat uit 3 etappes met in totaal ongeveer 250 km. Na 2 etappes bevindt zich een vaste rustcontrole van één uur, waar tegen betaling de lunch kan worden gebruikt. Om u een indruk te geven van de routeaanduiding volgt hier een gedeelte van een routebeschrijving.

EERSTE DAG, DERDE ETAPPE
No. km. Start vanaf Hotel Ardennais
117 0.00 Voorrangsweg, zeer voorzichtig oversteken Ri TROIS POINTS 18
118 0.52 Plnb CHEVRON
119 1.56 R Ri LIERNEUX 13 v+bv VERKLARING VAN DE AFKORTINGEN
120 5.20 Plnb GRANDMENIL Plnb = Plaatsnaambord
121 6.15 Vrw R Ri = Richting
122 6.80 Na brug L L = Links R = Rechts
123 12.65 Ri JOUBIVAL Rtd = Rotonde
124 17.80 Plnb LA LIENNE Vkl = Verkeerslichten
125 18.55 Bij Vkl R V+bv = Volgen en blijven volgen. In dit
126 20.10 Plnb LA LIENNE voor beeld dus van punt 119 tot punt 123
127 21.20 Rtd 1e weg R